All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Ask A Question Reply   
Author Message
 
have changed the cam and crank sensors computer ignition switch and pass lock and ign mod fuses and relays but still no power to my injectors please help have aready spent over 500 dollors in parts and also changed fuel pump and all three filters :?


Share on FacebookShare on DiggShare on DeliciousShare on TechnoratiShare on TumblrShare on Google+
   
Reply with quote  
* Search   
 
Is the security / theft light on the dash after you try to start it and leave the key in the ON position?
This could be a security problem.
Did you do a re-learn of the theft system after the ignition and passlock sensor?


   
Reply with quote  
 

contributions: 3
Hi i have a 2000 olds alero and a few years back i had to get another motor put in, well now my ac doesn't work but berfore it did. I turn it on now and after in car for a few it acts like it want to blow cold but not like it used to do and plus the compressor isn't coming on any help please?


   
Reply with quote  
 
User avatar

contributions: 2056
Images: 37
Location: Oregon
I get that the AC doesn't work but you say that you had a motor put in a few years back and now your AC doesn't work but before it did. So, are you saying the you believe that the two things are related? Was your AC working a few years ago before you did the motor and now a few years later the AC doesn't work? Or do you mean that it hasn't worked ever since you had the motor changed? I am just trying to find out what are trying to say.

Let's just go with the AC doesn't work for this post. Do you know when was the last time the AC system was working? When was the last time you had it serviced? If the pressure in the system gets too low the cycling switch will cut off power to the compressor. It's to protect the compressor from running without enough oil circulating through the system and possibly damaging the compressor.

Does the control unit seem to work normally? ac lights come on when you turn on the ac button or switch? If you are low on refrigerant everything will seem normal but the compressor won't turn on because of the internal pressure. You would need to put an AC gauge on at least the low sire to check the pressure.


   
Reply with quote  
 

contributions: 3
The ac worked before i got new motor put in and i havent had ac serviced at all.


   
Reply with quote  
 

contributions: 3
And yes the controls work and ac light comes on still.


   
Reply with quote  
 
User avatar

contributions: 2056
Images: 37
Location: Oregon
ok, sounds like you may be low on refrigerant. It's pretty easy to have that checked. So you have been without ac for a few years then...
they may have emptied the ac system back when they did the motor.


   
Reply with quote  
Ask A Question Reply   

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Most Recent 
New Articles View the first 2002 olds alero obd codes

in Oldsmobile

momofkmal

1

540

Mon Apr 17, 2017 10:49 am

carriedi View the latest

New Articles View the first 04 Oldsmobile Alero has No brakes!!!

in Oldsmobile

Beginnermechanic

2

779

Thu May 05, 2016 7:25 am

Beginnermechanic View the latest

New Articles View the first Attachment(s) 2004 Alero 3.4L Mass Air Flow

in Oldsmobile

whatever333

1

1169

Sat Oct 10, 2015 1:35 am

carriedi View the latest

New Articles View the first 2004 alero fans not turning on

in Oldsmobile

Beginnermechanic

1

1335

Mon Apr 04, 2016 11:51 pm

TerryAuto View the latest

New Articles View the first Attachment(s) 2002 Oldsmobile Alero radio problem

in Oldsmobile

riptor31

3

1893

Mon Mar 09, 2015 11:46 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first 97 olds royale 88

in Oldsmobile

larryc3778

1

1024

Wed Feb 11, 2015 11:48 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first Attachment(s) '99 Olds 88 lowbeams

in Oldsmobile

Ecald02

3

544

Wed Mar 22, 2017 12:12 am

carriedi View the latest


All times are UTC - 6 hours [ DST ]



Search for:
Jump to:  
Contact Us