Quantcast




All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Ask A Question Reply   
Author Message
 

contributions: 2
i have a 2005 chevy venture van with a 3400 sfi v6, here's the problem the car cranks perfectly and idles great but after driving it for 15 mins. or so the check engine light blinks and it loses power dramatically, the motor idles real rough but does not quit. after turning it off and letting it sit for five mins.it cranks and runs fine until it seems it heats back up and then it does it again. but it does not do it all the time. especially in the morning when its cooler outside. any clues ?????


Share on FacebookShare on DiggShare on DeliciousShare on TechnoratiShare on TumblrShare on Google+
   
Reply with quote  
* Search   
 

contributions: 2
would the line from the pcv valve that goes into the top of the intake and back to the evap switch have anything to do with it????


   
Reply with quote  
 
User avatar

contributions: 665
Sounds like you definitely have a heat related problem which is usually caused when a certain sensor glitches out after it get hots, or the vehicle has been driven a while. I don't think the line from the pcv would have anything to do with it, since if it was bad, or was causing a vacuum leak, the problem would happen all the time cold or hot.

Since the check engine light is blinking, it's obviously sensing a misfire condition when the van is running rough. It most likely would have set a misfire code, and possibly any other code that is related to the problem. You may want to get it scanned just to check those codes since that can help lead you in the correct direction for diagnosis.

Some things I've seen cause issues like this would be a faulty crank sensor, cam sensor, or ignition module. Any of those can be affected by engine heat and be fine again after it cools off.
_______________

GM Dealer Technician For 18+ Years
In the automotive industry for 20+


   
Reply with quote  
Ask A Question Reply   


   Similar Topics   Author   Replies   Views   Most Recent 
New Articles View the first 98 olds 88 runs rough then stalls

in Oldsmobile

gavinriggs

1

1159

Fri Feb 07, 2014 5:35 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first 2001 impala bogs and runs rough

in Chevy Cars

johngerard

1

1048

Mon Apr 28, 2014 9:12 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first 1999 mercury mountaineer runs rough when engine is cold

in Ford Trucks

ronnie310

4

1391

Wed Apr 16, 2014 9:09 am

ronnie310 View the latest

New Articles View the first 2005 Envoy 4.2 in line 6 cyl, rough idleing,

in GMC Trucks

bobmcelyea

4

1596

Fri Apr 24, 2015 10:28 am

carriedi View the latest

New Articles View the first Attachment(s) 2005 venture electrical problem

in Chevy Venture Van

jerrythompson

1

190

Sun Oct 23, 2016 10:16 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first doesnt drive past 30

in GMC Trucks

Beginnermechanic

1

456

Sat Sep 03, 2016 1:10 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first 94 chevy silverado 5.7l runs then dies

in Chevy Silverado

Slurper

1

1591

Sat Feb 01, 2014 2:57 pm

carriedi View the latest


All times are UTC - 6 hours [ DST ]



Search for:
Jump to:  
Contact Us