Quantcast




All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Ask A Question Reply    Go to page 1, 2  Next
Author Message
 

contributions: 14
I have a 2007 Chevy Impala Lt 3.5 L reading code P0010 shifts hard thru first an second gears have a check engine lite on I have changed the camshaft positioning sensor also the plug to that sensor I have also changed the camshaft magnet stop shifting hard for a very short period of time after I chanced that now the lite is back on and the hard shifting persist please help can not keep just spending money also can not afford to pay shop prices. Thanks for reading and any help you may have! Happy 4TH


Share on FacebookShare on DiggShare on DeliciousShare on TechnoratiShare on TumblrShare on Google+
   
Reply with quote  
* Search   
 
User avatar

contributions: 2002
Images: 37
Location: Oregon
when the check engine light comes on the computer will substitute values for the sensor that it sees as a problem. That's to try and keep your car running so you don't get stuck out somewhere. But because it doesn't actually know what the value of that sensor is, or it wouldn't have to have the check engine light on, it doesn't want you to keep driving and perhaps weaken or damage something else, it goes into limp mode. That would be a reason the shifting pattern changes. Many times the cruise control will be turned off too. Some cars it will shut of the ac.

so after all the things that you have done to your car, is the check engine light still on now?


   
Reply with quote  
 

contributions: 14
Yes engine lite is still on


   
Reply with quote  
 
User avatar

contributions: 2002
Images: 37
Location: Oregon
still the same code?


   
Reply with quote  
 

contributions: 14
Yes same code p0010 scanner says intake camshaft position (CMP) actuator solenoid control circuit bank 1 ECM has detected a fault in the camshaft actuator solenoid circuit bank 1 probable cause - open or short circuit condition bank 1 actuator solenoid circuit. Failed actuator solenoid bank 1 ECM fault is what the print out reads


   
Reply with quote  
 
User avatar

contributions: 2002
Images: 37
Location: Oregon
what is the condition of your engine oil? Is it clean and are you using 5w30 or lighter? Can you scanner do a cam solenoid test? and have you checked the wiring to the solenoid?

also, what is the mileage on your car. is it still under the emissions warranty?


   
Reply with quote  
 

contributions: 14
Clean oil using 5w-30 no warranty and as far as a solenoid I have not been able to find one as I have see in pics online looks like a small shaft dealers says my car doesn't have it lost at this point


   
Reply with quote  
 

contributions: 14
100,xxx miles


   
Reply with quote  
Ask A Question Reply    Go to page 1, 2  Next

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Most Recent 
New Articles View the first 2001 Pontiac Aztek hard shifting

in Chevy Cars

Lesfry86

5

1237

Thu Jul 31, 2014 9:51 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first transmission only has 1st and second gear

in Chevy Silverado

Mark

1

1236

Fri Dec 19, 2014 2:11 am

carriedi View the latest

New Articles View the first Transmission don't go in gear

in Chevy Silverado

Bernal1616

1

442

Tue Feb 28, 2017 2:58 am

carriedi View the latest

New Articles View the first Manual trans. does not engage in any gear

in Chevy Cars

Richard

1

1213

Mon Dec 29, 2014 4:36 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first 98 Chevy 3/4 ton 4X4 hard to start

in Chevy Silverado

GrannyJo

1

726

Tue Jul 19, 2016 8:44 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first P1665 code

in Chevy Venture Van

txswordmaker

1

594

Wed Oct 01, 2014 3:37 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first 2006 Suburban 4wd Z71 Service stability code C0131

[ Go to page: 1, 2 ]

in Chevy Suburban

mike6w

8

1924

Tue Nov 03, 2015 11:43 am

carriedi View the latest


All times are UTC - 6 hours [ DST ]



Search for:
Jump to:  
Contact Us