All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Ask A Question Reply    Go to page 1, 2  Next
Author Message
 

contributions: 1
I let my car sit and warm up every morning before I pull off but sometimes it acts like it wants to cut off while im pressing the gas...One day I was driving down highway and the car just cut off..it started back up and has only done it once again but this time I had to mash on the gas while starting it....any suggestions on what maybe wrong?


Share on FacebookShare on DiggShare on DeliciousShare on TechnoratiShare on TumblrShare on Google+
   
Reply with quote  
* Search   
 
User avatar

contributions: 2092
Images: 37
Location: Oregon
sorry but there is not enough information to lead to a diagnosis. Ignition switch, crank sensor, fuel pump, MAP or MAF sensor, PCM, fuel pressure regulator, battery connection...

you may want to have your car scanned to see if memory or secondary code may have been set.


   
Reply with quote  
 

contributions: 4
Location: Michigan
Hi,
I have a 2000 3.8 Chevy Impala. When the car gets to temp, around 210 degrees, the engine will shut off. When it gets around 180 degrees it will start. It will crank but not fire. When it won't start there there isn't spark from the coils and no fuel injector pulses. I checked the fuel pressure and it remains around 48psi. I've replaced the crank sensor, ICM, cam sensor, wire harness to the ICM and sensors, map sensor, maf sensor and temp sensor. I've disconnected all of the fuel injector connectors to see if it was a shorted fuel injector. I disconnected the coils one at a time to see if a coil was the cause, no help. I also unplugged the connectors from the BCM, and ECM and cleaned, still no help. I cleaned the ground and even ran a separate ground wire to the ICM. I've used freeze spay on all of the above components and even wiggled the wire harness around. No codes are given either. I even installed a passlock bypass. Any ideas?


   
Reply with quote  
 
User avatar

contributions: 2092
Images: 37
Location: Oregon
ok, because you have no spark, that's what you have to run down first.

what engine do you have?


   
Reply with quote  
 

contributions: 4
Location: Michigan
It's a 3.8 retired police car with 130,000 miles


   
Reply with quote  
 
User avatar

contributions: 2092
Images: 37
Location: Oregon
ok, you need to test for your signal coming into your ignition control module from the crank sensor. Measure at the Ignition control module wire harness connector not at the crank sensor connector. You want to make sure the crank signal is getting back to the ICM

Here's a page that tells you how to check the sensor

http://troubleshootmyvehicle.com/gm/3.8 ... k-sensor-1


   
Reply with quote  
 

contributions: 4
Location: Michigan
I've originally went this path from the start, and changed the crank sensor 1st. Then the complete wire harness to it and the ICM. I will recheck for signal pulses and get back to you as soon as I can.


   
Reply with quote  
 

contributions: 4
Location: Michigan
Sorry for the long delay. The Crank sensor was the culprit, this was frustrating because it was the first part that I replaced about 6 months prior. The sensor would put out a signal, but the amplitude was weaker. I hope the new sensor lasts longer. I did make a test hook up from the old harness and remaining parts to do some easier testing next time.


   
Reply with quote  
Ask A Question Reply    Go to page 1, 2  Next

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Most Recent 
New Articles View the first Chevy Impala Won't Crank Over

in Chevy Cars

capricebb

1

668

Wed Mar 15, 2017 1:13 am

carriedi View the latest

New Articles View the first 2005 Chevy Impala ignition

in Chevy Cars

gw5301989

1

164

Fri Nov 03, 2017 5:27 am

carriedi View the latest

New Articles View the first 2003 Chevy Impala accelerating slow

in Chevy Cars

belcollege

1

1740

Wed Jan 28, 2015 3:20 am

carriedi View the latest

New Articles View the first 2002 Chevy Impala-Instrument Panel Lights

in Chevy Cars

Rinda

7

2472

Thu Jan 01, 2015 5:53 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first Blower motor 2004 Chevy impala wont shut off

in Chevy Cars

Konradtown

1

1328

Tue Apr 05, 2016 12:00 am

TerryAuto View the latest

New Articles View the first 2000 Chevy Cavalier

in Chevy Cars

dksherm59

3

1655

Fri Jan 08, 2016 11:24 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first 2000 chevy 3500 no start

in Chevy Trucks

nogoodheeler

1

998

Sat Mar 26, 2016 6:57 pm

carriedi View the latest


All times are UTC - 6 hours [ DST ]



Search for:
Jump to:  
Contact Us